Kuvaaja

Janne Torikka

Janne Torikka

 

KUVAUSALUEET:
Mainonta / Muotokuvaus / Lehtikuvaus / TV & Elokuvat / Yrityskuvaus / Tapahtumakuvaus  / Esinekuvaus / Fantasia / Boudoir / Hääkuvaus / Arkkitehtuuri / Ilmakuvaukset / Vaativa kuvankäsittely

 

Olen alun perin ammatiltani graafinen suunnittelija. Ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani harrastusvälineeksi vuonna 2004, ilman mitään aikomusta ryhtyä valokuvaajaksi. Hetken ihmeteltyäni kameran teknisiä ominaisuuksia, päädyin lainaamaan kirjastosta kasan valokuvauksen perusopuksia. Silloinen tyttöystäväni naureskeli suuruudenhullulle, lähes tyhjälle valokuvausrepulleni, jossa oli pelkästään Canon EOS 20D. Valokuvaajaystäväni puolestaan varoitti kalliista harrastuksesta, mutta suunnitelmissani ei ollut käyttää suurta määrää rahaa kuvaamiseen. Muistelen huvittuneena tuota ajatusta katsellessani nykyistä kuvaus- ja valaisukalustoani.

Pian kuitenkin valokuvaus imi minut mukaansa ja ihmiset kiinnostuivat kuvistani. Ensimmäinen mainoskuvauskeikkani ahdisti minua suuresti osaamattomuuteni takia. En hallinnut lainkaan kuvien valaisua vaihtelevissa olosuhteissa, mutta asiakas oli kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Tuon projektin seurauksena päätin hankkia paremmat taidot ja varmuutta valokuvaukseen. Hain opiskelemaan Visuaaliviestinnän Instituuttiin (VVI Oy) Tampereelle vuonna 2008. Tarkoituksenani oli opiskella ainoastaan joitakin perusopintoja valaisusta. Mielenkiintoiset opinnot, haastavat tehtävät, korkea vaatimustaso ja luokan hyvä yhteishenki kuitenkin innostivat minua jatkamaan opintoja. Lopulta opiskelin VVI:ssä 3,5 vuotta ja suoritin kaksi tutkintoa: Valokuvauksen perustutkinnon (Kuva-artesaani, 2009) ja Valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT, 2011). Tämän jälkeen valokuvaus on ollut toinen ammatti graafisen suunnittelun rinnalla, molemmat osaamisalat toinen toistaan saumattomasti tukien. Kuvaustehtävät ovat olleet hyvin monimuotoisia, vaihdellen muotokuvista vaativaa kuvankäsittelyä tarvitseviin esine-, mainos- ja yrityskuvauksiin.

Etukäteissuunnittelua ja monimutkaisempaa kuvankäsittelyä vaativat kuvat kiehtovat minua eniten. Kutsuisinkin itseäni pikemminkin digitaaliseksi artistiksi valokuvaaja-nimikkeen sijasta. Suurena haaveena olisikin päästä tekemään Hollywood-leffajulisteiden tyylisiä teoksia säännöllisempinä työtehtävinä.

Olen kuvaajana asiakaslähtöinen tiimityöskentelijä. Kuvissani yhdistyy tunnelman ja sommittelun lisäksi myös korkea tekninen ja valollinen laatu. Alati vaihtuvat olosuhteet, ympäristö, mallit ja kalusto pitävät huolen siitä, että opittava ja kehittymiskohteet eivät lopu.

 

VUOKRASTUDIO / KOUVOLA:

Nyt mahdollisuus myös studiotilan vuokraukseen. Välineillä ja opastuksella tai ilman: www.facebook.com/VuokrastudioKouvola